DuPont uvádí na trh Tyvek® Classic Xpert, který představuje novou úroveň ochrany v kategorii typu 5/6

DPT_EMEA_Tyvek_Classic_Xpert_Application_218x109
DPT_EMEA_Tyvek_Classic_Xpert_Studio_218x109

Ženeva, Švýcarsko, listopad 2012 – Ať již pracují v lakovně se škodlivými spreji, přemísťují nebezpečné materiály nebo shromažďují důkazy v místě spáchání trestného činu, potřebují pracovníci profesionální oděv, který zajistí jejich trvalou ochranu před nejrůznějšími znečišťujícími látkami a částicemi. Po 18 letech úspěšného zajišťování ochrany osob a procesů prostřednictvím oděvů Tyvek® Classic vyvinula společnost DuPont druhou generaci ochranné kombinézy Tyvek® Classic Xpert, která poskytuje vynikající úroveň ochrany a pohodlí v kategorii typu 5/6.

Oděv s novým designem a konstrukcí zadrží až 99,2 % částic prachu (1) a třikrát více kapaliny (2) než jeho předchůdce. Je lehký a odolný a obsahuje inovativní prvky designu, které zajišťují výjimečnou úroveň ochrany uživatele i procesu. Přesto však byl uveden na trh za stejnou cenu jako Tyvek® Classic, takže pracovníci mohou být chráněni zdokonalenými kombinézami, které jsou pro podniky nadále ekonomicky přijatelné.

Zlepšená ochrana proti kapalinám
Kombinéza Tyvek® Classic Xpert poskytuje uživateli vynikající ochranu proti kapalinám, a to díky své nové technologii švů, která je přihlášena k patentování. Společnost DuPont stanovila v každém detailu novou definici ochrany a kombinéza Tyvek® Classic Xpert tak dokáže úspěšně obstát v nové přísné zkoušce typu 6 (EN ISO 17491-4, metoda A:2008). Tyvek® Classic Xpert také vykazuje vyšší úroveň ochrany v přísnějším testu celotělového obleku typu 4 (test postřikem, EN ISO 17491-4, metoda B). Průsak kapaliny je u něj skutečně podstatně menší než u kombinéz s konvenčními švy, díky čemuž uživatel získává větší pocit jistoty. Nová textilie Tyvek® Classic Xpert je navíc certifikována jako materiál poskytující ochranu před infekčními látkami (EN 14126) a rovněž proti permeaci některých chemikálií ve formě vodných roztoků o nízkých koncentracích.

Dodatečná ochrana proti částicím
DuPont™ Tyvek® je netkaná textilie, která se vyrábí z mimořádně jemných kontinuálních vláken vysokohustotního polyetylenu a poskytuje výjimečnou pevnost a ohebnost. Tyvek® Classic Xpert navíc vykazuje šestkrát účinnější ochranu proti pevným částicím než Tyvek® Classic a desetkrát účinnější ochranu než mikroporézní filmy (1). Nastavuje tak nový standard ochrany proti částicím, kdy do celého oděvu pronikne pouze 0,8 % částic ve srovnání s 5 % u modelu Tyvek® Classic a s 8 % u typického mikroporézního filmu. Nová kombinéza také dosahuje třídy 2 na ochranu proti radioaktivním částicím (3).

Inovativní design, výjimečný komfort a špičková odolnost
Ochranná kombinéza Tyvek® Classic Xpert se vyznačuje zcela přepracovaným designem, který uživateli poskytuje zvýšenou úroveň ochrany. To zahrnuje nově navrženou kapuci, která se dokonale přizpůsobí obrysům obličeje a krku, čímž snižuje riziko expozice, a delší provedení rukávů, které zajišťuje, že zůstanou na svém místě i při práci s rukama nad hlavou. Tato konstrukční vylepšení znamenají, že nejsou potřeba nepohodlná palcová poutka a je umožněno dosažení vyšší úrovně pohodlí i flexibility. Při praktických ověřovacích zkouškách uživatelé často uvádějí, že nový design oděvů je mimořádně ergonomický, protože poskytuje větší volnost pohybu.

Tyvek® Classic Xpert je vybaven vlepeným elastickým pruhem v pase (namísto všitého), čímž je snížen celkový počet švů a dosaženo vyšší pevnosti a omezení možnosti vnitřních průsaků. Oblek je pevný, robustní a odolný proti oděru, s oboustrannou antistatickou úpravou, neobsahuje silikon a má výjimečně nízkou třepivost. Během jeho vývoje naslouchala společnost DuPont potřebám zákazníků. Tyvek® Classic Xpert je proto vybaven větším táhlem zipu, které uživateli usnadňuje zapínání i rozepínání při práci v rukavicích. Zip s pojistkou rovněž zajišťuje, že se kombinéza při práci nemůže samovolně rozepnout. Tyvek® Xpert díky své prostupnosti pro vzduch i vodní páru maximalizuje prodyšnost a pohodlí uživatele a zároveň zaručuje vynikající ochranu.

Chytré balení
V balení kombinézy Tyvek® Classic Xpert je váš ochranný oděv nejen bezpečně uložen, ale obal poskytuje také odborné pokyny k postupu oblékání a svlékání ve formě jednoduchých piktogramů. Přehlednější informace o velikostech a etikety, které jsou umístěny na obalu i na vnitřní straně oděvu, zaručují výběr správného oděvu. Kromě toho je nový obal kompaktnější, čímž se snižuje objem odpadu, a je opatřen opakovaně utěsnitelným samolepícím uzávěrem, který usnadňuje uchovávání kombinézy v dobrém a nepoškozeném stavu. Provedení obalu navíc usnadňuje prezentaci výrobku, protože balení je nyní možno zavěšovat na předváděcí stojany.

DuPont v podobě kombinézy Tyvek® Classic Xpert nastavuje novou definici ochrany v každém detailu a zároveň může nabídnout nejmodernější inovace ochranných kombinéz typy 5/6 na současném trhu. Vynikající úroveň ochrany proti kapalinám i částicím zajišťuje, že uživatelé si mohou být vědomi svého bezpečí i skutečnosti, že nosí jednu z nejlepších ochranných kombinéz v této kategorii. Společnost DuPont, která jde nad rámec požadavků CE i přezkoumání z hlediska péče o produkt, trvale uplatňuje vysoké standardy kvality, ochrany zdraví, bezpečnosti, ochrany životního prostředí a etiky.

(1) Na základě údajů o celkovém vnitřním průniku při jedné činnosti (TILE) podle EN ISO 13982-2 u obleků přelepených páskou v oblasti masky, konců nohavic, manžet a klopy.
(2) Na základě údajů o zkoušce nízkotlakým rozstřikem podle EN ISO 17491-4, metoda A.
(3) Na základě údajů o vnitřním průniku při provádění všech činností (1/TILA) podle EN 1073-2.