Řešení DuPont™ Tyvek® pro dřevostavby: integrovaná, všestranná, odolná a spolehlivá ochrana před přírodními živly

DSP_Tyvek_Photo_2008_Supro_LuxLesThermes_017_1250x328

Březen 2015 – Řešení DuPont™ Tyvek® pro dřevostavby je systém špičkových fólií a doplňků navržených ke zlepšení efektivity a instalace pláště budovy pro oblast rámových konstrukcí s nadstandartní zárukou až 15 let. Různé kombinace jedinečných produktů v rámci koordinované nabídky významně zvyšují hodnotu a umožňují výrobcům lehkých obvodových plášťů využívat prvotřídní, spolehlivou a odolnou ochranu před přírodními živly.

Řešení DuPont™ Tyvek® pro dřevostavby se skládá z vhodné difúzní fólie DuPont™ Tyvek® pro konkrétní použití, která v kombinaci s nejvhodnější parotěsnou vrstvou od společnosti DuPont umožňuje instalaci integrovaných vrstev pro ochranu před povětrnostními vlivy a doplňků a zároveň přispívá k optimalizaci výrobních a servisních procesů. Díky tomuto pokročilému systému se společnost DuPont pyšní velmi flexibilní nabídkou, která zahrnuje různé velikosti membrán pro snížení úniků a podporu efektivnějších pracovních postupů.

DuPont™ Tyvek® UV Façade

Příklad použití řešení DuPont™ Tyvek® pro dřevostavby. BEEdomus®, inovativní pojetí principu pasivního domu chráněného pokročilou fólií DuPont™ Tyvek® UV Façade; fotografie © BEEdomus®, všechna práva vyhrazena.

Difúzní fólie DuPont™ Tyvek® s instalací na vnější stranu pláště jsou charakteristické dlouhodobou ochranou, izolačními schopnostmi a zkvalitněním tepelných charakteristik budov – což bylo prokázáno v praxi i během náročného nezávislého testování. Řada pečlivě a vědecky vyvinutých produktů zajišťuje fantastickou ochranu před přírodními vlivy, vynikající úroveň ochrany před horkem i UV zářením, skvělý servis a proslulou spolehlivost. Tento pokročilý systém lze navíc přizpůsobit na míru specifickým výrobním potřebám a síla i odolnost fólie proti opotřebení a potrhání umožňuje výrobu fólií, které jsou lehké, pevné a pyšní se naprosto bezproblémovou instalací. Parozábrany DuPont™ AirGuard® se instalují na vnitřní stranu pláště a chrání stavbu i izolaci, a přispívají k ochraně před výskytem vlhkosti, zkvalitňují vzduchotěsnost budov s dřevěnou konstrukcí, pomáhají vyhovět čím dál náročnějším požadavkům dnešních norem a zlepšují energetickou účinnost i pohodlí obyvatel budovy.

Řešení DuPont™ Tyvek® pro dřevostavby poskytuje odborníkům ve stavebnictví účinný systém pro boj s kondenzací i vzduchotěsnost pro všechny typy staveb. Zároveň přispívá ke snížení nekontrolovaného úniku přes plášť budovy díky zajištění vzduchotěsnosti a vodotěsnosti. Výsledkem je výrazné zlepšení tepelných charakteristik budovy, takže zákazníci snadněji splní ekologické požadavky stanovené směrnicí EU a místními stavebními předpisy.

Řešení DuPont™ Tyvek® Timberframe Solutions zahrnuje kombinace fólie a pásky pro uspokojení specifických potřeb trhu:

• Prověřené řešení pro zdravější, pohodlnější interiérové klima (např. Tyvek® Housewrap + Lepící páska Tyvek®; AirGuard® Sd 5 + Lepící páska Tyvek®)
  • Vyšší energetická účinnost v budovách (např. Tyvek® Solid Silver + Metalizovaná lepicí páska Tyvek®; AirGuard® Reflective + Metalizovaná lepicí páska Tyvek®)
  • Svoboda v architektuře a designu (např. Tyvek® UV Facade + Páska Tyvek® UV Facade; AirGuard® Sd 5 + Lepící páska Tyvek®)
  • Lepší zabezpečení proti požárům (např. Tyvek® FireCurb™ Housewrap; AirGuard® Sd 5 + Lepící páska Tyvek)
  • Inteligentní bezpečnost pro renovaci (například Tyvek® Housewrap + Lepící pásky Tyvek®; AirGuard® Smart + Lepící pásky Tyvek®)

Všechny produkty z řady DuPont™ Tyvek® pro dřevostavby vynikají skvělou flexibilitou a kombinací vyspělých vlastností pro každý typ dřevěné konstrukce.

Další informace o řešení DuPont™ Tyvek® naleznete na adrese: www.tyvek.cz

nebo na telefonním čísle 800 120 016

O řešení DuPont™ Tyvek® (www.tyvek.cz) – Řešení DuPont™ Tyvek® vzešlo z výzkumu a vývoje v laboratořích společnosti DuPont na konci šedesátých let minulého století jakožto prémiový materiál pro osobní ochranu a balení. Tento materiál je vyráběn pomocí jedinečné, patentované technologie a postupem času se ukázal jako ideální volba pro celou řadu dalších použití a oblastí. Kolem roku 1990 byl v některých evropských zemích poprvé přijat jako difúzní a vodotěsná fólie na střechy a stěny ve stavebnictví.

O řešení DuPont™ AirGuard® (www.tyvek.cz): DuPont™ AirGuard® parozábrany je produktová řada společnosti DuPont Building Innovations. Řada DuPont™ AirGuard® zahrnuje spolehlivé a vzduchotěsné vrstvy s certifikací CE přispívající ke snižování výskytu vlhkosti ve střechách, stěnách a stropech a ke vzduchotěsnosti budov, čímž pomáhá vyhovět neustále rostoucím požadavkům dnešních směrnic.