Zkouška požární odolnosti fasádního obkladu z Corianu®.

Na přelomu roku společnost Nevšímal, a.s. a DuPont CZ s.r.o. provedli ve zkušebně CSI zajímavou zkoušku požární odolnosti (správně: "indexu šíření plamene po povrchu") fasádního obkladu z Corianu®. Zkouška pro použití na provětrávaný plášť budov dopadla bezvadně a výsledkem je možnost použít tento materiál na fasády budov až do výšky 22 metrů. Podrobnosti z této zkoušky si můžete prohlédnout na stránkách N|lab, stejně tak jako příklady použití tohoto materiálu na fasádách.

***

O DuPont™ Corian® – Exkluzivní výrobek společnosti DuPont, DuPont™ Corian®  je vyspělý povrchový materiál se širokým uplatněním v oblasti pohostinství, zdravotnictví, stravování a ve veřejných a komerčních prostorech, ale též rezidenčních objektech jako materiál pro výrobu nábytku, osvětlení a dekoračních předmětů. Je to neporézní pevný povrchový materiál, který je odolný vůči znečištění, snadno se udržuje, má vysokou trvanlivost, je obnovitelný a opravitelný. Je k dostání v přibližně 84 standardních barvách a dá se libovolně tvarovat.

Více informací o Corianu® najdete zde.